Kalmar Terminal trekkers

Kalmar Terminal trekkers

Een voorbeeld van een Kalmar Terminal Trekker (promo-video van Kalmar):

We hebben voor de Kalmar Terminal Trekkers de volgende onderwerpen:
1. Wat is een Terminal Trekker
2. Terminal Trekker openbare weg
3. Terminal Trekkers – over het Merk Kalmar
4. Kalmar Terminal Trekkers – Modellen
5. Kalmar Terminal Trekkers te koop bij AGtrucks.nl: nieuw en tweedehands


1. Wat is een Terminal Trekker

Een terminal trekker is een gespecialiseerd voertuig waarmee een zwaar beladen trailer of wagen over een korte afstand wordt verplaatst. De terminal trekker is een onmisbare machine bij overslag- en transportbedrijven. Terminals trekkers zijn speciaal ontworpen om voor het verplaatsen van opleggers en wagens met zware lading. Het speciale ontwerp en de uitgekiende combinatie van constructie en techniek maakt dat een terminal trekker enorm veel voordelen heeft ten opzichte van een gewone truck. Zo is een terminal trekker bijzonder wendbaar, wat de snelheid van werken tot drie keer toe verkort ten opzichte van het werken met een gewone vrachtwagen. Daarnaast heeft de cabine van een terminal trekker rondom uitzicht en bijna altijd meerdere in- en uitstapmogelijkheden waardoor de bestuurder niet steeds in en uit het voertuig hoeft te klimmen; wat de arbeidsomstandigheden voor de bestuurder ten goede komt. De robuuste bouw en de mogelijkheid om de terminal trekker vanuit de stalen – en standaard van geluidsisolatie voorziene – cabine te bedienen maakt de machine minder schadegevoelig en bovendien erg veilig. Zo kan onder andere de koppelschotel van binnenuit bediend worden, wat naast erg handig ook nog eens bijzonder veilig is.

2. Terminal Trekker openbare weg

Een terminal trekker wordt ook wel terminaltruck genoemd en mag, mits goedgekeurd door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW), gebruik maken van de openbare weg. De terminal trekker is een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS) en een arbeidsmiddel en valt daarmee zowel onder de Wegenverkeerswet als de Arbowet. De Arbowet vereist dat chauffeurs van terminal trekkers beschikken over een veiligheidscertificaat wat concreet betekent dat ze beschikken over praktijkgerichte vaardigheden en op de hoogte zijn van de meest recente wet- en regelgeving.

3. Terminal Trekkers – over het merk Kalmar

Kalmar is wereldwijd een hele grote fabrikant van terminal trekkers en heeft de afgelopen jaren over de hele wereld meer dan 60.000 machines geproduceerd. De diverse modellen terminal trekkers zijn allemaal specifiek ontworpen om te voldoen aan de eisen van havens en containerterminals; Een KALMAR terminal trekker voldoet aan alle operationele eisen van de Europese distributiecentra. De nieuwste serie KALMAR trekkers verplaatst een oplegger op een bedrijfsterrein drie keer zo snel als een conventionele trekker die voor het wegverkeer wordt ingezet! Het aan- en afkoppelen van een KALMAR terminal trekker is erg gemakkelijk want de chauffeur hoeft alleen maar de trekker onder oplegger te rijden en via de achterschuifdeur op het plateau achter de cabine te stappen om de slangen en kabels aan te sluiten. Na het liften van de koppelschotel hoeven de steunpoten niet te worden opgedraaid en kan hij zo wegrijden. Dat scheelt naast tijd ook een heleboel fysieke inspanning voor de chauffeur.
Kenmerken van een KALMAR terminal trekker:

 • Lage bedrijfskosten
 • Grote betrouwbaarheid
 • Uitstekende wendbaarheid
 • Gemakkelijke toegankelijkheid van de servicepunten
 • Hoog cabine- en rijcomfort
 • Milieuvriendelijk en laag brandstofverbuik
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Goede zichtbaarheid rondom
 • Eenvoudige bediening

Brabant AG Industrie heeft voor zowel kleine als grote ondernemers in de industriële transport een passende Kalmar terminal trekker. Of u nu en trekker wenst voor in de haven, distributie of bij terminals, onze selectie aan Kalmar trekkers zijn geschikt voor zware roll-on/roll-off werkzaamheden, beschikken over een krachtige 4WD motor en zijn eenvoudig in te zetten in elke werkomgeving. Meer voordelen zijn:

 • Ontbreekt u geen enkele opzicht aan comfort en ergonomie;
 • Zijn zeer veilig en betrouwbaar;
 • Wordt op maat voor u aangepast.
 • Naast onze selectie aan Kalmar terminal trekkers, kunt u ook bij ons terecht voor vorkheftrucks, palletwagens, aggregaten, compressors, cleaning machines en diverse duurzame onderdelen.

4. Kalmar Terminal Trekkers – Modellen

Kalmar DC4571 SRC5 (6)
De Kalmar Terminal trekkers zijn er in verschillende modellen:

 • Kalmar Ottawa 4×2 & 6×4
 • Kalmar T2
 • Kalmar Ottawa T2
 • TR618i, TRL618i & TT618i
 • TR626i & TR632i
 • Kalmar TL2

5. Kalmar Terminal Trekkers te koop bij AGtrucks.nl: nieuw en tweedehands

Bij AG Trucks bent u aan het juiste adres voor zowel nieuwe terminal trekkers als voor een gebruikte Kalmar terminal trekker. Als u kiest voor een tweedehands Kalmar terminal trekker, dan profiteert u van dezelfde uitstekende kwaliteit als een nieuwe, maar dan voor een scherpere prijs! Natuurlijk voldoet een gebruikte Kalmar terminal trekker ook aan alle belangrijke veiligheidseisen en kunt u er nog jaren mee aan de slag. Heeft u nog vragen of wilt u graag een Kalmar terminal trekker bestellen? Brabant AG Industrie is uw partner voor betrouwbare en duurzame Kalmar terminal trekkers. Wij zijn de erkende ondernemer voor koop, verkoop, onderhoud en reparatie van industriële machines. Bekijk vandaag nog wat onze hoogwaardige producten, klantgerichte service en persoonlijke adviezen voor u kunnen doen.
Neem dan gerust contact met ons op!

[/vc_column][/vc_row]
 Open PDF
Back to top