Heftrucks: Caterpillar

Filters

Error loading stock, please try again
Caterpillar
1988
Diesel
ID: 101719
Caterpillar
2007
Electrisch
ID: 42317
Caterpillar
2008
Diesel
ID: 97464
Caterpillar
2011
Electrisch
ID: 42883
Caterpillar
2007
Diesel
ID: 81621
Caterpillar
2014
Diesel
ID: 82376
Caterpillar
2010
Electrisch
ID: 42750
Caterpillar
2021
Electrisch
ID: 88252
Caterpillar
2009
LPG/GAS
ID: 77463
Caterpillar
2009
LPG/GAS
ID: 84757
Caterpillar
2012
LPG/GAS
ID: 77456
Caterpillar
2004
LPG/GAS
ID: 64310
Caterpillar
2003
Diesel
ID: 30926

Caterpillar Heftruck

Caterpillar is een bekende aanbieder van innovatie interne transportoplossingen. Of het nu gaat om lichte of zware toepassingen, met verschillende heftrucks biedt Caterpillar het juiste materieel voor uw werkzaamheden. In de volksmond staat een Caterpillar Heftruck ook wel bekend als CAT Heftruck. Onderstaand ons aanbod nieuwe of gebruikte CAT heftrucks, of lees eerst meer over de verschillende soorten Caterpillar Heftrucks.

Caterpillar heftrucks: Top Kwaliteit

De heftrucks van Caterpillar bieden voor materiaalopslag de juiste oplossingen. De machines zijn daarop gebouwd en presteren dan ook de gehele dag kwaliteit voor uw bedrijf. De belastende capaciteit die de heftruck aan kan wisselt tussen de 1 en 1,5 ton. Een uitgebreid assortiment van magazijntrucks biedt verschillende opties wat betreft contragewicht, interne verbranding en banden. De focus van Caterpillar is gericht op het leveren van duurzaamheid, prestaties en klantenservice. Een aantal punten waarop u bij Caterpillar heftrucks kunt rekenen zijn:

CAT Heftrucks: extra info

Cat heftrucks en magazijntrucks zijn speciaal ontworpen voor de meest uiteenlopende interne transporttoepassingen. Voor material handling zijn ze de perfecte oplossing. Bij het ontwerp staat een hoge productiviteit voorop, evenals een minimale uitvaltijd, door onder andere een bijzonder laag onderhoudsniveau. De cabines van een Cat zijn ruim en voorzien van een bedieningspaneel met tiptoetsen en informatieve displays, wat veel bedieningsgemak geeft. De machines zijn voorzien van een geavanceerd detectiesysteem (PDS) wat de veiligheid enorm ten goede komt.

Caterpillar heftrucks: verschillende soorten

De heftrucks van Caterpillar gaan jarenlang mee, het eerste ontwerp ontstond in de jaren ‘60. Continu zorgen nieuwe ontwikkelingen ervoor dat de ontwerpen een lang leven leiden en goede prestaties leveren. Robuustheid, bruikbaarheid en duurzaamheid zijn de drie kernwaarden die in iedere serie heftrucks wordt verwerkt. Er wordt onderscheid gemaakt in een drietal soorten Caterpillar heftrucks, namelijk de diesel, LPG en elektrisch aangedreven machines.

Over Caterpillar

Op de website van Caterpillar staat hun bedrijf als volgt beschreven (bron website):
“Caterpillar is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en gasmotoren, industriële turbines en diesel-elektrische locomotieven. Wij zijn ook een vooraanstaande financiële dienstverlener via Caterpillar Financial Services.”
“We hebben een lange geschiedenis van innovatie en het gebruik van toonaangevende technologie om onze klanten oplossingen te bieden. Of we nu manieren onderzoeken om meer vuil te verplaatsen met minder brandstof, producten ontwikkelen die minder uitstoot genereren of autonome-voertuigoplossingen bestuderen, onze kracht ligt in het toepassen van de klantenfeedback in ideeën en acties die het succes van onze klanten te waarborgen. Nu en in de toekomst.”

Drie soorten Heftrucks van Caterpillar:

1. Dieselheftruck
Een dieselheftruck is een van de zwaarste werkpaarden in de wereld van intern transport. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden en zijn dusdanig ontworpen dat ze alle weersomstandigheden trotseren. Zo presteert een dieselvorkheftruck met contragewicht, bijvoorbeeld een Cat® Lift Truck uit het DP-assortiment enorm goed in een natte of vuile werkomgeving. De nieuwste serie dieselvorkheftrucks van Cat voldoet aan Tier-4 definitief, heeft een laag emissieniveau en gebruikt maar liefst 21,6 % minder brandstof. Een dieselheftruck wordt voornamelijk gebruikt bij het laden en lossen van vrachtwagens en het vullen van containers. Daarnaast wordt een dieselheftruck veel gebruikt bij het verplaatsen van goederen van en naar externe opslagruimtes of van het ene naar het andere productiegebied. Een dieselvorkheftruck is leverbaar met een contragewicht in verschillende maten en met verschillend hefvermogen. Daardoor is een dieselheftruck in staat om kleine pallet bulkmaterialen te vervoeren maar ook afzonderlijke onderdelen van enkele tonnen. En Cat® liftvrachtwagen DP heeft een maximaal liftvermogen van 1,5 ton (DP15N) tot 16 ton (SP160N). De maximale hefhoogte ligt tussen de 3 en 7 meter afhankelijk van het soort mast waarmee de heftruck is uitgerust.

2. Gasheftruck
Een heftruck op gas is een uitstekend alternatief voor zowel een dieselheftruck als en elektrische heftruck. Gas is een meer milieuvriendelijke brandstof dan diesel wat maakt dat een gasheftruck, zoals de Cat® Lift Trucks GP15-35N, zowel buiten als binnen erg goed gebruikt kan worden. Een gasheftruck kan ingezet worden voor de meest uiteenlopende handlingtaken binnen in bijvoorbeeld magazijnen maar ook buiten voor het laden van vrachtwagen en containers. En gasheftruck is eveneens geschikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld pallets van en naar productielijnen. Groot voordeel ten opzichte van een dieselheftruck is dat een gasheftruck schoon en stil is. Daarnaast is een gasheftruck altijd inzetbaar omdat de heftruck, in tegenstelling tot een elektrische heftruck, niet opgeladen hoeft te worden. Een LPG-gaslift is dan ook bij uitstek geschikt om op afgelegen locaties te werken: neem genoeg reserve LPG-flessen mee en de heftruck draait zo lang als nodig. Daar komt bij dat het vervangen van een lege gasfles door een volle bij een CAT-heftruck erg eenvoudig is.

3. Elektrische vorkheftrucks
De meest milieuvriendelijke manier van werken met een heftruck is kiezen voor een elektrische vorkheftruck. Ze hebben een laag energieverbruik en daarmee dus lage operationele kosten. De Cat® Lift Truck EP16-20 (C) PN-reeks is bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor gebruik indoor. Deze elektrische vorkheftruck is de perfecte keuze voor werkomgevingen met veel handling-activiteiten, zoals het heffen van goederen in en uit stellingen tot het verplaatsen van goederen op de grond. Deze vorkheftruck is ook bijzonder geschikt voor het werken in productieomgevingen waar onderdelen snel aan- of juist afgevoerd moeten worden. Omdat elektrische vorkheftrucks zich goed laten manoeuvreren, bijzonder wendbaar en snel zijn, worden ze erg veel gebruikt in warehouse-toepassingen. De belastingscapaciteit van een elektrische Cat varieert van 1,0 tot 1.5 ton en de hefhoogte varieert van 5 tot 6 meter en dat maakt ze geschikt voor de meest gangbare opslagruimten en -loodsen met brede gangpaden. Met name de driewielige vrachtwagens, zoals de Cat Lift Trucks EP10-15KRT PACand EP16-20 (C) PNT, hebben en bijzonder krappe draaicirkel en zijn daarmee extra geschikt voor het gebruik in magazijnen en opslagruimten (warehousing). Het spreekt voor zich dat een elektrische vorkheftruck eveneens ingezet kan worden voor het laden of lossen van vrachtwagens.

Nieuwe of Gebruikte Caterpillar Heftruck kopen – Neem contact op!

In het aanbod van Brabant AG zijn verschillende modellen heftrucks van Caterpillar terug te vinden. Zowel diesel, LPG als elektrische heftrucks worden aangeboden. Weet u niet goed wat het beste bij uw project of werkzaamheden past? Met onze jarenlange ervaring weten we wat voor u het best passend is. Schroom dus niet, en neem contact met ons op.

Overige Merken Heftrucks:

Linde | Toyota | Caterpillar | Still | Kalmar | Hyster | Yale | Manitou | Mitsubishi