Heftruck onderhoud

Heftruck onderhoud – waar moet ik op letten?

Dagelijks gebruik van een heftruck betekent dat de truck ook elke dag, zowel voor als na gebruik, gecontroleerd moet worden op een aantal cruciale punten. Naast het aftanken – of opladen – van de heftruck is het verstandig iedere dag het oliepeil en alle andere vloeistoffen te checken. Maar ook het contoleren op eventuele schade, of de lampglazen, ruiten en reflectors schoon zijn is enorm belangrijk. Evenals het controleren of de motor en de oliekoeler een schoonmaakbeurt nodig hebben onontbeerlijk is voor het goed blijven functioneren van de heftruck.

Naast dagelijkse controle ook regelmatig onderhoud

Naast dagelijkse controle van onder meer het oliepeil is regelmatig onderhoud van een heftruck erg belangrijk. Het voorkomt niet alleen storingen, het verlengt de levensduur van een machine en is een voorwaarde om veilig te kunnen werken. Periodiek onderhoud waarbij minimaal maandelijks gecontroleerd wordt of bijvoorbeeld de remmen naar behoren werken, de banden nog voldoende grip hebben en alle veiligheidsvoorzieningen nog deugen zijn zaken die absoluut aandacht nodig hebben.

Maak gebruik van het mobiele team van Agtrucks

Brabant AG Industries beschikt over een goed uitgeruste mobiele dienst – met een deskundig team – die het periodieke onderhoud en eventuele keuringen vakkundig uitvoert. Wij kunnen een onderhoudsbeurt op iedere locatie uitvoeren. Bij een dergelijke check worden onder meer alle bewegende delen van de heftruck gesmeerd en afgesteld. De remmen, mast, ventielen en stuurinrichting worden gecontroleerd en afgesteld en koolborstels en, indien van toepassing wordt ook de rij- en pompmotor nagekeken. Naast een check van andere belangrijke onderdelen is eveneens het afstellen c.q. kalibreren van de veiligheidscensoren en –schakelaars deel van een onderhoudsbeurt.

En mocht er toch een onverwachte storing optreden dan komt onze mobiele dienst met een vakkundige monteur langs om de storing te verhelpen en/of een reparatie uit te voeren.