Linde Heftruck

Linde: "Zuinig, betrouwbaar en veilig"

Heftruck Linde

Linde vindt haar oorsprong in 1954 en is een toonaangevende speler op het gebied van interne logistieke oplossingen, waaronder heftrucks. Brabant AG is dan ook blij Linde in haar product portfolio toe te hebben mogen voegen. Linde is non stop bezig de ervaringen van de klant optimaal te verbeteren, door middel van technologische innovatie. Het gebruik van de klant moet comfortabel zijn. Vandaar dat alle designs ergonomisch zijn ontworpen, op basis van het menselijk lichaam en haar wensen. Dit levert hogere prestaties, minder fouten en dus minder stilstand, wat automatisch meer geld oplevert.
Onderstaand ons aanbod nieuwe of gebruikte Linde heftrucks, of lees eerst meer over de verschillende soorten Linde Heftrucks.

24 Machines Matching:
Select View:

Linde Heftrucks: het productaanbod

Het productaanbod van Linde is te onderscheiden naar 3 soorten Heftrucks:

  • Elektrische heftruck
  • Elektrische pallettrucks
  • Zware heftrucks

 

Elektrische heftruck
Een elektrisch aangedreven heftruck van Linde presteert optimaal in elke situatie. Kiezen voor een elektrische Linde is vooral afhankelijk van de werkomgeving waarin de heftruck gebruikt wordt. Het hefvermogen van een elktrische heftruck varieert van 1.2 tot 8 ton. Daarbij spelen de voor verschillende sectoren gelden regels een belangrijke rol. Zo wordt in de foodsector veel gebruik gemaakt van een elektrische heftruck omdat een diesel heftruck niet binnen mag rijden. Een elektrisch aangedreven truck stoot bijvoorbeeld geen roetdeeltjes uit en is de stilste in zijn soort.
De elektrische 4-wiel heftruck van Linde heeft een uitzonderlijkkorte draaicirkel die vergelijkbaar is met het 3-wiel model. Dat komt door de combi-as die ook in de Linde 386-serie en de Linde 387 serie is toegepast. De elektrische trucks zijn voorzien van een wisselbatterij of de duurzame en onderhoudsvrije Li-ION batterij. Lees meer over de Elektrische Linde Heftrucks.

Elektrische pallettrucks
Bij Linde kent een ruime keuze aan elektrische pallettrucks waaronder meelopende pallettrucks, pallettrucks met een sta/platform of met een zitplaats. Al deze heftrucks zijn veelzijdig, compact en ideaal voor toepassing in kleine ruimten zoals in een vrachtwagen. Maar ook zijn ze bijzonder efficiënt voor palletomslag eb rangeertaken. Daarnaast kunnen ze uitstekend dienst doen als orderverzameltruck.

Zware heftrucks
Linde heftrucks voor het vervoer van zware lasten hebben een hefvermogen variërend van 10 tot 48 ton en zijn leverbaar met een hydrostatische of een automatisch aandrijving.
De Linde heftruck met hydrostatische aandrijving is uniek in zijn soort en gaat maar liefst minimaal 20.000 draaiuren mee. De zware uitvoering van de Linde heftruck met een automatische aandrijving is voorzien van het zogenaamde SMS systeem. Dit systeem houdt bij wanneer er onderhoud nodig is, wat onnodige stilstand en bijvoorbeeld het te vroeg olie verversen van de heftruck voorkomt. Daarnaast is deze heftruck met automatische versnellingsbak voorzien van een MTU/dieselmotor die een onderhoudsinterval kent van maar liefst 750 uur.

Speciale aanpassingen
Linde kan heftrucks geschikt maken voor gebruik in specifieke branches. Bijvoorbeeld de reclycling industrie, betonindustrie, de food- en chemiebranche. Maar ook voor de coldstore branche zijn speciaal aangepaste heftrucks leverbaar. Een standaard Linde heftruck is geschikt om tot -10 graden te werken, maar de speciale coldstore uitvoering kan de truck zelfs bij een temperatuur van -30 graden worden ingezet.

 

Linde Vorkheftrucks zijn Milieuvriendelijk

Linde vindt het belangrijk dat de machines op duurzame wijze en milieuvriendelijk worden ontwikkeld. Het ontwikkelingsproces wordt nauw uitgevoerd in samenwerking met designbureau Porsche. Een duidelijk voorbeeld van de milieuvriendelijke aanpak van Linde is de eerste verbrandingsmotor draaiend op waterstof. De voordelen die deze beslissingen opleveren zijn:

  • 1.4 ton minder emissies vergeleken met concurrenten
  • 20% minder energieverbruik
  • een lager geluidsniveau
  • een verminderd olieverbruik

 

Nog een aantal aspecten van de Linde Heftrucks

Een Linde heftruck is zuinig, betrouwbaar en veilig en staat ergonomisch aan de top. Een heftruck van Linde gaat een maximaal aantal draaiuren mee en is daarmee bijzonder duurzaam. De Linde verbrandingstrucks, staan bekend om hun zuinigheid door hun lage brandstofverbruik, onderhoudskosten en hoge restwaarde. Een elektrisch aangedreven heftruck van Linde heeft echter een nog lager energieverbruik en is daarmee nog voordeliger voor wat betreft onderhoudskosten dan een heftruck met een verbrandingsmotor op diesel of lpg.

Ergonomie
Ergonomie is voor Linde erg belangrijk. De heftruckchauffeur zit goed beschermd, dankzij de stevige structuur van het traliewerk. Ook heeft de chauffeur van een Linde heftruck weinig last van schokken en trillingen bij het rijden met de truck. Bij het ontwerp van de bestuurdersplaats wordt dan ook maximaal rekening gehouden met het comfort van de chauffeur. Bij de ontwikkeling van een Linde heftruck staat het comfort van de chauffeur centraal, waarbij de stelregel is: design follows function.
Een belangrijke functionaliteit is bijvoorbeeld de soepele en vooral nauwkeurige mastbediening. Standaard is een Linde heftruck voorzien van een intuïtieve joystick of bedieningshendel gecombineerd met de zogenaamde Linde Load control. Dankzij de bovenliggende neigcilinders van een Linde is een nauwkeurige lastafhandeling vanzelfsprekend.

Veiligheid
Bij de verbrandingstrucks en de grotere elektrische trucks is de achteras hoog gemonteerd wat de veiligheid enorm vergroot. De heftrucks zijn voorzien van de Linde Safety Pilot die continu de hefhoogte, het lastzwaartepunt, het gewicht van de lading en de rijsnelheid controleert waardoor de handling van ladingen zo veilig mogelijk gebeurt. Optioneel is er een Linde Safety Pilot active uitvoering beschikbaar die ingrijpt wanneer een van de controlepunten het maximum overschrijdt.
Voor het dashboard van een Linde heftruck wordt Exxtral® kunststof gebruikt dat ook in de automotive branche wordt gebruikt. Linde maakt robuuste heftruck die absoluut tegen een stootje kunnen. Er wordt veel dik plaatstaal in de Linde heftrucks verwerkt met als positieve eigenschap dat het nauwelijks vervormt.

 

Brabant AG & Linde

De samenwerking tussen Brabant AG & Linde is een logische keuze. Beide bedrijven werken met enthousiaste, gedreven mensen die veel kennis en kunde bezitten. Brabant AG herkent zich in de werkwijze van Linde en zoekt samen met hen naar de beste beslissingen voor op de werkvloer. Of het nu gaat om onderhoud, reparaties, veiligheidskeuringen of het advies een aankoop. Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u met het maken van de juiste keuze.

Bekijk het aanbod heftrucks en andere machines van Brabant AG. Het productaanbod bestaat uit verschillende merken waarvan we alle kennis in huis hebben om u goed te adviseren. Gaat het om lichte werkzaamheden binnen? Of het zwaardere werk buiten het magazijn? Wilt u enkel advies over de aanschaf van een heftruck, of ook over het onderhoud en verzorging? Wij geven u een betrouwbaar advies, ongeacht uw wensen. We willen dat u met een tevreden gevoel de deur uit loopt, daar is waar het bij ons om draait. Interesse? Neem contact met ons op!

 Open PDF
Back to top