Terberg Terminal trekkers YT 222

Terberg Terminal Trekkers YT222

Een voorbeeld van een Terberg Terminal Trekker YT222:

We hebben voor de dit model en merk Terminal Trekkers de volgende onderwerpen:
1. Terminal Trekkers – Algemeen
2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs
3. Over Terberg
4. De Terberg Terminal Trekkers
5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen
6. De Terberg Terminal Trekkers – model Yard YT 222
7. Technische specificaties van de Terberg Terminal Trekker YT222
8. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers YT222 te koop of te huur via AGtrucks.nl

1. Terminal Trekkers – Algemeen

Een Terminal Trekker is bij uitstek geschikt voor het vervoeren van groot materieel en met name te gebruiken voor de korter af te leggen afstanden. Kijkend naar de techniek van een Terminal Trekker lijken ze meer op machines dan op vrachtwagens, ze hebben namelijk een zeer groot vermogen. Terminal Trekkers worden vaak gebruikt op terminals, distributiecentra of bij het laden en lossen van schepen en spoorwagons. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen van containers, pallets of wisselbakken. Met de inzet van een Terminal trekker bent u er bijvoorbeeld zeker van dat containers veilig en schadevrij in een schip of bijvoorbeeld treinwagon worden gezet. Het meest orden Terminal Trekkers ingezet in de branches: havens, logistiek, industrie, road/rail en vliegvelden.

2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs

Aan chauffeurs van terminal trekkers worden hoge eisen gesteld, zodat ze veilig en verantwoord kunnen werken. Het is daarom van belang dat chauffeurs van een terminal trekker voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en hiervoor een goede opleiding hebben gevolgd. Dit is een vereiste volgens de Arbowet; hij moet dus een geldig veiligheidscertificaat hebben. Concreet betekent dit dat de chauffeur een aantal praktijkgerichte vaardigheden beheerst en op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving.

3. Over Terberg

Terberg (ook wel Terberg-Benschop) is een Nederlands vrachtautomerk gevestigd in Benschop. Het familiebedrijf is leverancier van specialistische industriële voertuigen. Terberg is werkzaam in meer dan 100 landen wereldwijd en is dus echt een internationaal merk. Terberg heeft in het verleden meerdere malen aangetoond innovatief te zijn middels de introductie van nieuwe modellen en is trendsetter in haar kleine nichemarkt. Terberg heeft het aspect ‘Duurzaamheid’ hoog in het vaandel staan, dat zichtbaar wordt door bijvoorbeeld: ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven terminal trekker (de Terberg Terminal trekker YT 202-EV), plaatsen van zonnepanelen op haar eigen fabriek, het stimuleren van sporten onder haar eigen medewerkers.

4. De Terberg Terminal Trekkers

Terberg Terminal Trekker YT222
Terberg-trekkers onderscheiden zich door hun robuustheid, lage brandstofverbruik, eenvoudig onderhoud en comfort voor de chauffeurs. Ze zijn dan ook een efficiënte oplossing voor vele toepassingen. Er zijn verschillende modellen terminal trekkers, het ene model is zeer fors uitgevoerd en een ander model is juist weer klein uitgevoerd. De kleinere terminal trekkers hebben over het algemeen een langere levensduur dan de grotere modellen.

5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen

Terberg produceert verschillende modellen Terminal Trekkers:

  • Terberg YT Modellen (Yard Trekkers)
  • Terberg DT Modellen (Distributie Trekkers)
  • Terberg RT Modellen (RoRo Trekkers)
  • Terberg TT Modellen (Terminal Trekkers)
  • Terberg BC Modellen (Body Carriers)
  • Terberg RR Modellen (Weg of Spoor Trekkers)

6. De Terberg Terminal Trekkers – model Yard YT 222

Terberg Terminal Trekker YT222
Dit zijn de zogenaamde Yard trekkers, en hierbinnen zijn de YT182 en de YT222 en de YT202-EV (volledig electrisch) te onderscheiden. De Terberg YT222 terminal trekkers zijn met name erg geschikt om te gebruiken voor het rangeren van opleggers in distributiecentra, depots, containerterminals en luchthavens. De YT222 modellen (motor: Volvo TAD870VE-225 kW Tier4f / Stage4) hebben zwaardere motoren dan de YT182 modellen (motor: Cummins QSB6.7-190 kW Tier4f / Stage 4). De ruime en comfortabele cabine zorgt dat de chauffeur een uitstekend zicht heeft. De interne deur combineert veiligheid met gemak.

7. Technische specificaties van de Terberg Terminal Trekker YT222

Aandrijflijn 4 x 2 GCW 90 t
Motor Volvo TAD870VE-225 kW Tier4f / Stage4
Versnellingsbak Allison 3000 (4/5F-1R)
Vooras capaciteit 11 t @20 km/h
Achteras capaciteit 38 t @20 km/h
Koppelschotel Terberg gietstaal plaat 2″
Koppelschotel capaciteit 36 t
Hefvermogen 27 t / 31 t
Minimale schotelhoogte 939 mm (27 t) / 1055 mm (31 t)
Stoel Stoel in vast vooruit positie
Linkse- of rechtse besturing Leverbaar

8. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers YT222 te koop of te huur via AGtrucks.nl

Back to top