Terberg Terminal trekkers YT 182

Terberg Terminal trekkers YT 182

Een voorbeeld van een Terberg Terminal Trekker YT182:

We hebben voor de dit model en merk Terminal Trekkers de volgende onderwerpen:
1. Terminal Trekkers – Algemeen
2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs
3. Over Terberg
4. De Terberg Terminal Trekkers
5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen
6. De Terberg Terminal Trekkers – model YT 182
7. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers YT182 te koop of te huur via AGtrucks.nl

1. Terminal Trekkers – Algemeen

Een Terminal Trekker is bij uitstek geschikt voor het vervoeren van groot materieel en met name te gebruiken voor de korter af te leggen afstanden. Kijkend naar de techniek van een Terminal Trekker lijken ze meer op machines dan op vrachtwagens, ze hebben namelijk een zeer groot vermogen. Terminal Trekkers worden vaak gebruikt op terminals, distributiecentra of bij het laden en lossen van schepen en spoorwagons. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen van containers, pallets of wisselbakken. Met de inzet van een Terminal trekker bent u er bijvoorbeeld zeker van dat containers veilig en schadevrij in een schip of bijvoorbeeld treinwagon worden gezet. Het meest orden Terminal Trekkers ingezet in de branches: havens, logistiek, industrie, road/rail en vliegvelden.

2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs

Aan chauffeurs van terminal trekkers worden hoge eisen gesteld, zodat ze veilig en verantwoord kunnen werken. Het is daarom van belang dat chauffeurs van een terminal trekker voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en hiervoor een goede opleiding hebben gevolgd. Dit is een vereiste volgens de Arbowet; hij moet dus een geldig veiligheidscertificaat hebben. Concreet betekent dit dat de chauffeur een aantal praktijkgerichte vaardigheden beheerst en op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving.

3. Over Terberg

Terberg (ook wel Terberg-Benschop) is een Nederlands vrachtautomerk gevestigd in Benschop. Het familiebedrijf is leverancier van specialistische industriële voertuigen. Terberg is werkzaam in meer dan 100 landen wereldwijd en is dus echt een internationaal merk. Terberg heeft in het verleden meerdere malen aangetoond innovatief te zijn middels de introductie van nieuwe modellen en is trendsetter in haar kleine nichemarkt. Terberg heeft het aspect ‘Duurzaamheid’ hoog in het vaandel staan, dat zichtbaar wordt door bijvoorbeeld: ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven terminal trekker (de Terberg Terminal trekker YT 202-EV), plaatsen van zonnepanelen op haar eigen fabriek, het stimuleren van sporten onder haar eigen medewerkers.

4. De Terberg Terminal Trekkers

Terberg Terminal Trekker YT222
Terberg-trekkers onderscheiden zich door hun robuustheid, lage brandstofverbruik, eenvoudig onderhoud en comfort voor de chauffeurs. Ze zijn dan ook een efficiënte oplossing voor vele toepassingen. Er zijn verschillende modellen terminal trekkers, het ene model is zeer fors uitgevoerd en een ander model is juist weer klein uitgevoerd. De kleinere terminal trekkers hebben over het algemeen een langere levensduur dan de grotere modellen.

5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen

Terberg produceert verschillende modellen Terminal Trekkers:

 • Terberg YT Modellen (Yard Trekkers)
 • Terberg DT Modellen (Distributie Trekkers)
 • Terberg RT Modellen (RoRo Trekkers)
 • Terberg TT Modellen (Terminal Trekkers)
 • Terberg BC Modellen (Body Carriers)
 • Terberg RR Modellen (Weg of Spoor Trekkers)

6. De Terberg Terminal Trekkers – model YT 182


Over de YT modellen van de Terberg Terminal Trekkers
Een Terberg terminal trekker uit de YT-serie is gebaseerd op beproefde ontwerpen en is daarmee, evenals alle andere Terberg trekkers, een erg betrouwbare trekker met lage bedrijfs- en onderhoudskosten. Terberg terminal trekkers uit de serie YT zijn speciaal ontworpen voor het verplaatsen van aanhangwagens in distributiecentra, tarnsportdepots, containersterminals en luchthavens.
Evenals alle andere Terberg Terminal trekkes is ook bij deze serie het volledig gelaste chassis een perefcte combinatie van modulaire constructie, sterkte, gewicht en gemakkelijke toegang. De ruime en enorm sterke cabine is volledig van staal en zorgt voor een maximale bescherming voor de chauffeur. De cabines zijn volledig FOPS en ROPS getest wat betekent dat ze aan alle wettelijk voorgeschreven veiligheidsnormen voldoen. De grote ruiten, met name de bijzonder royale achterruit geeft de bestuurder van de trekker een uitstekend zich tijdens de werkzaamheden. Ook de inboarddeur draagt bij aan veilige werkomstandigheden.

 • De Terberg terminal trekkers uit de YT-serie zijn bijzonder wendbaar en leverbaar met een combinatiegewicht (GCG) tot maximaal 185 ton.
 • De koppelcapaciteit van het vijfde wiel van een Terberg terminal trekker uit de YT-serie gaat tot maximaal 36 ton.
 • Handige en uitgebreide toegang tot voertuiginformatie zonder de noodzaak van een laptop of andere apparatuur.
 • Duidelijk gemarkeerde relais en zekeringen zijn allemaal toegankelijk in een centraal compartiment.
 • De cabine is standaard voorzien van geluidsisolerend materiaal voor een laag geluidsniveau.
 • Optioneel leverbaar bij de YT-serie is luchtvering achteraan en een veiligheidssteun achter de cabine.

Een Terberg YT182 schaft u aan bij Brabant AG Industrie. Wij zijn uw professionele partner voor het kopen, onderhouden en keuren van industriële vervoermachines. Bekijk vandaag nog wat onze hoogwaardige producten, betaalbare prijzen en klantgerichte adviezen voor u kunnen betekenen.

Terberg Terminal trekkers YT 182 – de voordelen

Brabant AG Industrie levert aan zowel kleine als grote ondernemers een innovatieve en zeer krachtige Terberg YT182 terminal trekker. Of u nu trailers wilt verplaatsen in distributiecentra of containers in container terminals. Onze YT182 terminal heeft een combinatie gewicht van 115 ton, een hefgewicht van 36 ton en is uitermate goed inzetbaar voor flexibel en snel veranderende werkomgevingen. Meer voordelen zijn:

 • Beschikt over de nieuwste technologische innovaties;
 • Eenvoudig in te zetten in elke werkomgeving;
 • Zeer ergonomisch werkplek;
 • Beschikt over diverse veiligheidscertificeringen.
 • Naast onze Terberg YT182 terrein trekker, kunt u ook bij ons terecht voor andere machines zoals vorkheftrucks, palletwagens, terminal trekkers, schrobzuigmachines en andere industriële apparatuur.

7. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers YT182 te koop of te huur via AGtrucks.nl

Back to top