Terberg Terminal trekkers RT 282

Terberg Terminal trekkers RT 282

Een voorbeeld van een Terberg Terminal Trekker RT282:

We hebben voor de dit model en merk Terminal Trekkers de volgende onderwerpen:
1. Terminal Trekkers – Algemeen
2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs
3. Over Terberg
4. De Terberg Terminal Trekkers
5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen
6. De Terberg Terminal Trekkers – model RT 282
8. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers RT282 te koop of te huur via AGtrucks.nl

1. Terminal Trekkers – Algemeen

Een Terminal Trekker is bij uitstek geschikt voor het vervoeren van groot materieel en met name te gebruiken voor de korter af te leggen afstanden. Kijkend naar de techniek van een Terminal Trekker lijken ze meer op machines dan op vrachtwagens, ze hebben namelijk een zeer groot vermogen. Terminal Trekkers worden vaak gebruikt op terminals, distributiecentra of bij het laden en lossen van schepen en spoorwagons. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen van containers, pallets of wisselbakken. Met de inzet van een Terminal trekker bent u er bijvoorbeeld zeker van dat containers veilig en schadevrij in een schip of bijvoorbeeld treinwagon worden gezet. Het meest orden Terminal Trekkers ingezet in de branches: havens, logistiek, industrie, road/rail en vliegvelden.

2. Terminal Trekkers – eisen aan de chauffeurs

Aan chauffeurs van terminal trekkers worden hoge eisen gesteld, zodat ze veilig en verantwoord kunnen werken. Het is daarom van belang dat chauffeurs van een terminal trekker voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en hiervoor een goede opleiding hebben gevolgd. Dit is een vereiste volgens de Arbowet; hij moet dus een geldig veiligheidscertificaat hebben. Concreet betekent dit dat de chauffeur een aantal praktijkgerichte vaardigheden beheerst en op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving.

3. Over Terberg

Terberg (ook wel Terberg-Benschop) is een Nederlands vrachtautomerk gevestigd in Benschop. Het familiebedrijf is leverancier van specialistische industriële voertuigen. Terberg is werkzaam in meer dan 100 landen wereldwijd en is dus echt een internationaal merk. Terberg heeft in het verleden meerdere malen aangetoond innovatief te zijn middels de introductie van nieuwe modellen en is trendsetter in haar kleine nichemarkt. Terberg heeft het aspect ‘Duurzaamheid’ hoog in het vaandel staan, dat zichtbaar wordt door bijvoorbeeld: ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven terminal trekker (de Terberg Terminal trekker YT 202-EV), plaatsen van zonnepanelen op haar eigen fabriek, het stimuleren van sporten onder haar eigen medewerkers.

4. De Terberg Terminal Trekkers

Terberg Terminal Trekker YT222
Terberg-trekkers onderscheiden zich door hun robuustheid, lage brandstofverbruik, eenvoudig onderhoud en comfort voor de chauffeurs. Ze zijn dan ook een efficiënte oplossing voor vele toepassingen. Er zijn verschillende modellen terminal trekkers, het ene model is zeer fors uitgevoerd en een ander model is juist weer klein uitgevoerd. De kleinere terminal trekkers hebben over het algemeen een langere levensduur dan de grotere modellen.

5. De Terberg Terminal Trekkers – verschillende modellen

Terberg produceert verschillende modellen Terminal Trekkers:

 • Terberg YT Modellen (Yard Trekkers)
 • Terberg DT Modellen (Distributie Trekkers)
 • Terberg RT Modellen (RoRo Trekkers)
 • Terberg TT Modellen (Terminal Trekkers)
 • Terberg BC Modellen (Body Carriers)
 • Terberg RR Modellen (Weg of Spoor Trekkers)

6. De Terberg Terminal Trekkers – model RT 282

De Terberg RT 282 terminal trekker is speciaal ontworpen voor RoRo-toepassingen in havens, in de staalindustrie en andere bedrijfstakken. De RT-trekker is perfect voor het gebruik op steile hellingen. De 4×4 aandrijving, de Ergoturn® 180° draaibare stoel en de ruime cabine maken de Terberg RT trekker bij uitstek geschikt voor het gebruik in roll-on-roll-offschepen (RoRo) en op steile hellingen. Zo is de unieke Terberg SafeNeck® een optie die de veiligheid en de capaciteit vergroot bij erg zwaar transport op een hellingbaan. De gepatenteerde SafeNeck® zorgt voor een optimale gewichtsverdeling tussen de voor- en achterassen waarmee het toegestane laadvermogen met maar liefst 250% kunnen toenemen. De trekker met een conventionele zwanenhals kan door zijn achterwaartse montagepositie en het hoge zwaartepunt minder worden belast dan een trekker voorzien van een SafeNeck®. Het robuuste ontwerp en de krachtige aandrijflijn van een RT 282 trekker maakt dit model eveneens geschikt voor de zware industrie, zoals de staalindustrie.

Kenmerken van de Terberg Terminal Trekker RT 282:

 • Afhankelijk van de toepassing en de werkomgeving is het combinatiegewicht (GCG) maar liefst maximaal 375 ton en is de koppelcapaciteit van het vijfde wiel maximaal 45 ton.
 • Het chassis is volledig gelast en maakt het volledig rijdbare onderstel tot een perfecte combinatie van modulaire constructie (geprefabriceerde eenheden), dat sterkt, zwaar en gemakkelijk toegankelijk is. De cabine is standaard voorzien van geluidsisolerend materiaal waarmee een zo laag mogelijk geluidsniveau gegarandeerd is.
 • De volledig stalen cabine is enorm sterk en ruim en geeft de bestuurder maximale bescherming. De cabine is FOPS en ROPS getest, wat inhoudt dat deze volledig voldoet aan alle veiligheidsnormen voor omrol- en valveiligheid.
 • De grote achterruit en de gebogen voorruit zorgen voor een uitstekend bestuurderszicht onder alle werkomstandigheden.
 • De RT-serie is standaard voorzien van gegalvaniseerde afdekplaten en antislip oppervlak.
 • De RT-serie heeft standaard een schuifdeur achter, wat een veilige toegang vanaf beide zijden van de trekker tot de cabine geeft.
 • Toegang tot de voertuiginformatie kan zonder gebruik te hoeven maken van een laptop of andere apparatuur.
 • Optioneel leverbaar bij de RT-serie is een joystick in de armsteun, luchtvering achter en een verhoogde luchtinlaat met cycloonfilter.

7. Aanbod van Terberg Terminal Trekkers RT282 te koop of te huur via AGtrucks.nl

Back to top